SEO Sense estressar-se

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

SEO Sense estressar-se

Preguntes sobre SEO que ens acostumen a fer i que troben resposta

Un dels temes de conversa amb els nostres clients i que més mal de caps porta és el SEO (Search Engine Optimization) o Optimizació per a Motors de Cerca. Vivim en un moment en el qual tota empresa que vol ser visible a Internet té clar que ha de fer SEO.

SEO és la paraula estrella, és la solució, és la clau… “Ho és tot”. Expressions com “Hem de fer SEO”, “La nostra web posicionarà bé?”, “Vosaltres feu SEO?”… són més que habituals.

Per començar, cal dir que el SEO té moltes branques i requereix de diferents accions en diferents entorns o mitjans per aconseguir posicionament.

Escriurem sobre tot això, però en aquest article ens centrarem en la forma més senzilla de fer SEO. És, possiblement, la més important i, alhora, la menys estressant (fem servir la paraula “estressant” perquè hem detectat que les empreses, quan parlen de SEO, tenen tendència a estressar-se).

Abans de dir-vos quina és aquesta tècnica, puntualitzem que el SEO s’ha de tenir en compte ja en les fases de conceptualització d’un web, abans que s’hagi construït, en la seva definició. Però per a aquells que ja teniu el web construït i no ho heu fet, no patiu, encara es pot corregir parcialment.

El contingut és la clau, els cercadors parlen el nostre idioma

Les empreses que han creat els diferents cercadors inverteixen enormes quantitats de diners per aconseguir que els cercadors entenguin el llenguatge dels humans.

Google, Microsoft i els altres gegants d’Internet financen projectes de recerca i contracten els millors investigadors en lingüística per tal que els seus motors de cerca entenguin de què parla un text i, fins i tot, si en comparació amb un altre text parlen del mateix. Per tant, estan ensenyant als seus motors de cerca a entendre el llenguatge. Aquest és un dels projectes principals. Però penseu en molts altres que no tenen altra finalitat que no sigui desenvolupar cercadors cada cop més intel·ligents.

Per dir-ho en poques paraules, s’ha acabat allò d’intentar enganyar als cercadors repetint paraules, amb els meta-keywords i altres trucs. El que cal és escriure bé.

I aquí volíem arribar. La millor manera de fer SEO sense estressar-se passa per redactar uns continguts que estiguin ben escrits, que no tinguin faltes d’ortografia, que siguin comprensibles per als humans. No cal expressar-se com els indis de les pel·lícules de l’oest, els cercadors entenen molt bé el nostre idioma.

Algunes recomanacions d’aquest SEO sense estrès

Per a cada pàgina que creeu al vostre web, podeu seguir aquestes recomanacions:

  • Poseu-hi un títol que expressi amb unes quantes paraules de que parla l’article.
  • Poseu-hi un subtítol que ampliï la informació del títol amb informació addicional, de tal manera que l’usuari percebi ràpidament què hi trobarà.
  • Redacteu un text ben estructurat que desenvolupi la idea, expresseu-vos correctament, sigueu comprensibles.
  • Si afegiu imatges, penseu en etiquetar-les. Però feu-ho bé, com si expliquéssiu a una altra persona el seu contingut. Deixeu enrere etiquetes com “pati interior casa rural girona” i opteu per descripcions com “el patí interior de la casa rural situada a Girona”
  • Si redacteu bons continguts aconseguireu dos objectius. El primer, que els vostres usuaris o clients entenguin què els voleu dir. El segon, que els cercadors també ho entenguin i, en conseqüència, puntuïn bé la vostra pàgina.

Aquest és el primer pas, el punt de partida. Sense bons continguts, la resta de tècniques de SEO que apliqueu al vostre web no tindran l’efecte desitjat.

Per tant, deixem de pensar en els cercadors com simples màquines, i pensem en considerar-los com a usuaris i clients potencials.

Preguntes i respostes sobre SEO

Passem a respondre els interrogants que ens plantejàvem a l’inici.

El SEO és la clau, ho és tot?
No. El SEO és un mitjà per tenir una millor reputació i un millor posicionament. D’altra banda, el SEO té moltes branques i accions a realitzar. Nosaltres proposem començar per la més lògica i assumible, aquella que és la base de qualsevol acció posterior. De què us serveix tenir molts accessos al vostre web (i haver gastat diners en això) si la gent que arriba a la vostra pàgina, se’n va tan aviat com hi entra?

Hem de fer SEO?
Sí, s’ha de fer SEO. Però fer SEO té una part molt natural que, tot i que sembli que no la treballem, sí que l’estem tenint molt en compte. Per exemple, fem SEO si plantegem una bona estructura del menú principal del web.

La nostra pàgina web posicionarà bé?
Si tens un gestor de continguts que genera un codi que segueix els estàndards, i l’estructuració i redacció de continguts està ben feta, estàs ben situat perquè el teu web posicioni bé. Però això no és segur al 100%. Has de pensar que la competència també fa accions per posicionar bé. Per tant, ho has de fer millor que ells.

Vosaltres feu SEO?
Sí, utilitzem Drupal i com altres CMS ja és una bona base. És a dir, tècnicament el web està construït sobre uns fonaments que ajuden a posicionar-lo. Però això és un mínim exigible a una empresa com la nostra. També ajudem a definir correctament l’estructura, ens preocupem de la navegabilitat, redactem textos (per als usuaris i els cercadors)…

En definitiva, no ens estressem. Plantegem-nos fer-ho bé des del principi. Pensem que un bon web, construït sobre la base d’un gestor com Drupal i ben treballat pel que fa a estructura i redacció contingut, és la base d’un bon posicionament. Penseu que el client més important per a un cercador és la persona que l’utilitza per cercar, i aquesta persona es quedarà amb el cercador que el porti sempre cap al millor contingut (en això treballen, evidentment, les empreses que fan els cercadors).

Esperem que trobeu interessant la nostra reflexió. Continuarem parlant de la resta d’estratègies SEO en propers articles.